Inpakken

Op zolder ligt een stapel oude koffers en rugzakken, een grote berg kleding, en varia andere spullen die we willen meenemen. Ons huis op de Doctor’s Compound is gelukkig gemeubileerd, zodat we niet onze hele inboedel hoeven verschepen. De grote spullen gaan in opslag in een voormalige varkensschuur op de Veluwe. De kleren zijn naar de Dekkers, de rest staat in 80 dozen bij de Zwetsen.

 

We proberen nu alles binnen onze luggage allowance te houden. Die is, met 30kg per perrsoon, ruimer dan normaal. Bovendien zijn we met zijn velen, dus kunnen in totaal 220 kilo inchecken. Met een oude weegschaal weegt Marieke de ingepakte spullen. Tot nu toe valt het mee. Het lijkt erop dat niet alleen de (essentiële) espressomachine mee kan, maar zelfs onze Tipi.

Als we ruimte overhouden zouden we heel graag ook de ‘grote groene’ meenemen. Niet alleen omdat deze fiets praktisch is voor onszelf – hij draagt met gemak mij en 4 of 5 kinderen – maar ook om de visie van CooP-Africa uit te dragen. Cycling out of Poverty steunt met microfinanciering het fietsbezit, en daarmee de mobiliteit van kleine ondernemers, scholieren en zorgwerkers in een aantal Afrikaanse landen. Tanzania hoort daar niet bij, maar wie weet wordt dit een eerste stap?

De Prana Transporter is oerdegelijk. Hij heeft een laadvermogen van 200kg, steunen voor een paar grote fietstassen of kratten (niet op de foto), stabiele dikke banden, extra versterkte spaken, en een effectieve derailleurversnelling – in mijn ervaring is een naafversnelling snel kapot als je regelmatig twee kinderen achterop hebt. Deze fiets zou het prima doen in Afrika. Hij kost nog geen € 1000. Je kunt hem kopen bij Jos Sluijsmans van fietsdiensten.nl in Nijmegen.

One thought on “Inpakken”

  1. Op de site van Jos Sluijsmans zie ik nu een tweedehands Yuba Mundo (= Prana Transporter) staan voor € 400. Tip voor andere grote gezinnen die ook niets hebben met een bakfiets, of voor wie gewoon op een gave fiets wil rondrijden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *