Sinterklaas in Tanzania

Natuurlijk komt De Sint ook naar Tanzania! De Nederlands-Vlaamse gemeenschap in Noord-Tanzania heeft zich vandaag in grote getale verzameld in de Ilboru Safari Lodge van Ad “Adje Patatje” van Beurden om de goedheiligman welkom te heten.

Sinterklaas komt, onder luidkeels gezang van zeker 30 kinderen, de poort binnen op een mkokoteni getrokken door twee van zijn pieten. In zijn gevolg zijn de Hoofdpiet en nog drie Pieten. Bij het zien van de kleinste Piet roept Hugo spontaan uit “Dat is Ida!” maar dat is natuurlijk onzin want die is er vanmiddag helemaal niet bij!

De ceremonie verloopt zoals het hoort, al zijn de cadeautjes eerst zoek en de pieten in het water gevallen! Er wordt ge-ren-je-rot, gezongen, en genoten van de bitterballen, kroketten, saté, stamppot, appelmoes en snert die Ad — een heerlijke sympathieke Brabander — heeft klaargemaakt. Als we De Sint later luidkeels zingend uitzwaaien, kijkt het lodge-personeel gierend van de lach toe.

One thought on “Sinterklaas in Tanzania”

  1. Hoi allemaal .. Gezellig en leuk om te zien… veel…. pret en plezier dat doet goed
    Ja zwarte piet en sinterklaas als echte kinder vriend ..Wij krijgen ander weer veel sneeuw en stoorm misschien geef dit alles ook weer dolle pret slee van zolder of heerlijk door de witte wereld..is ook een wonder groet beppie Krispijn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *