10yr Anniversary Kilimanjaro Dirt Road Hash

Snowy Cap cottagesDe hash dit weekend vertrok vanaf Snow Cap cottages, op 2050m hoogte aan de ‘achterkant’ van de Kili (zie de kaart).

De twee uur durende tocht ernaartoe, een halve cirkel om de Kilimanjaro, bracht fantastische uitzichten, zowel op Kili en Mawenzi als op de eindeloze savanne van de Tsavo in Kenia.

Naaldbos bij Snowy Cap
Volmaakte alpiene illusie

Het was een onverwacht genot om letterlijk de hitte en droogte van Moshi te ontstijgen, en het voor het eerst in 8 maanden koud te hebben. Onder het witte licht van de volle maan leken de ijzeren daken van de lodge wel besneeuwd, en de droge heldere lucht voelde aan als vrieskou. Wat een cadeautje! (Op zeker moment ontdek je wel dat er iets niet klopt, bijvoorbeeld dat je om middernacht nog op blote voeten in je sandalen loopt.)

De ochtend voorafgaand aan de hash zijn we met de Land Rover zover de berg op gereden (‘getractord’ is misschien het betere woord:Kili North Face
mét differentiaalvergrendeling in lage gearing) dat we niet verder konden, en van daar uit een paar kilometer verder gelopen.

De top van de Kili leek dichtbij genoeg om hem met een straf wandelingetje even te kunnen meepikken. In werkelijkheid lag hij nog 3500m boven ons …

View on Mawenzi and Kili from North

Pas toen we in de middag de hash gingen lopen, die helemaal niet omhoog ging en daardoor veel minder spectaculair was dan onze eigen tocht, kregen we door we dat we die ochtend vér het duurbetaalde Kilimanjaro National Park waren binnengedrongen …

2 thoughts on “10yr Anniversary Kilimanjaro Dirt Road Hash”

  1. Wat lijkt me dat – als bergwandelaar – een geweldige ervaring, die ochtendrit + wandeling, ook als je daarbij achteraf beseft dat je “verdwaald” was.
    Zie ik het goed op de kaart dat jullie net zo’n beetje op de grens van Kenia waren?
    Geweldige initiatieven die uitstapjes van jullie, naast werk moeten er ook bijzondere vrijetijdservaringen zijn.

    Wil

    1. Hoi Wil, we zaten inderdaad vlakbij Kenia. De hash ‘s middags kwam tot 200m van de grens – wat we pas zagen toen we terug waren, anders hadden we vast ook snel een voet over de grens gezet ;-). Ik had me niet gerealiseerd dat je rond de Kili kan rijden zonder de grens over te steken, maar dat moet dus kunnen in een uur of 5. Het laat wel zien hoe vrij liggend de Kilimanjaro is (de hoogste vrij liggende berg op aarde). Een grote vriendelijke reus te midden van de vlaktes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *