De Versierwedstrijd

IMG_1752

Bovenstaande foto is niet een van de zuiverste, maar het was erg druk om me heen. Het is namelijk Kerstavond, in de wachtkamer van de Eerste Hulp, waar door het SEH-personeel een kersttafereel is uitgebeeld. Elk jaar ziet het ziekenhuis eruit als een grote kerstboom, inclusief dennentakken die hier op de hellingen van de Kilimanjaro makkelijk te vinden zijn. De afdeling met de mooiste versieringen wint een prijs. De Maasai man op de voorgrond vond het prima om te figureren in mijn foto. Vandaag moest ik ook meermaals langs het SEH-kerststalletje, maar pal ervoor staat al de hele ochtend een brancard met een afgedekt lichaam.

Leven en dood zijn innig verstrengeld. de Eerste Hulp dient, naast spoedingang voor bevallende dames die soms de verloskamers niet op tijd bereiken, ook als ingang voor het mortuarium.

IMG_1753

De hoofdzusters van de kinderafdeling poseren trots voor hun creatie. In het doosje ligt een bruine babypop liefdevol ingestopt. De linker dame, Dafrosa, is ook onze EEG-zuster-in-opleiding.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *