Het begin van de tuin

Ons huis staat staat midden op een grote lap grond die voordat we hier kwamen wonen helemaal is kaal gemaakt. Het geeft ons terrein een wat troosteloze aanblik. Gezien de omvang van het terrein (65x75m) zagen we ons al twee jaar op een grotendeels barre vlakte wonen. Maar na 1 dag werk door Sebastian, een tuinman van KCMC, hebben we goede hoop dat we al vrij snel iets toonbaars zullen hebben.

Ik ben met Sebastian naar een andere tuin geweest die hij verzorgt en daar hebben we de planten uitgekozen die we hier willen neerzetten. Hij heeft delen van de planten uitgegraven – het is hier zo ‘lush’ dat je daar weinig van ziet en bovendien groeit het zo weer aan – die we hebben verzameld meegenomen naar ons huis.

De nieuwe aanplant, ook als is het nog niet veel, geeft het huis al een heel andere indruk.

 

4 thoughts on “Het begin van de tuin”

 1. Wat leuk om jullie zo te volgen. En fijn dat het zo goed gaat, ondanks dat er wel veel van jullie flexibiliteit wordt gevraagd (geen stroom, afspraken die niet doorgaan, te weinig bedden). En wat geweldig dat de kinderen zich zo goed aanpassen. Wij gaan jullie zeker sponsoren, wellicht via de Stevenskerk.

  Nu een boodschap van Qiang: is het daar leuk? Is het daar heet? wanneer ga je naar school? Ken je al Engels? Want ik ben nu Engels aan het leren. Mama heeft uit Oxford een engels leerboek voor mij meegenomen. Bedankt voor de mooie ballonnen!! Er zat niet alleen een kaart aan, maar in elk van de ballonnen zat een briefje met jullie namen erop. Liefs en groetjes van Qiang

  1. Hoi lieve Qiang, vanmiddag ga ik spelen met Marika en Mila op de campus van de school. Hun vader is Engels en moeder is Pools, en zij spreken Engels, dus ik moet wel! Ik vind het wel een beetje eng, maar Ida is erbij en die verstaat al heel veel.

   Onze school begint op 13 augustus, dan worden we om half acht ‘s ochtends verwacht. We kunnen lopen naar school over het weggetje langs ons huis. Op school gaat alles gelijk in het Engels, maar de juffen en meesters zijn gewend aan kinderen die nog geen Engels spreken.

   Heel veel liefs van Doris

   1. Fijn dat je terugmailde. Is het daar mooi? Heb jij nog vragen aan ons? … We waren in Duitsland geweest op vakantie, en we zijn nu terug uit Spreewald. Dat was de camping. Ik ga woensdag met papa op fietsvakantie, in drie dagen naar Drenthe fietsen, daarna ga ik nog met mama naar Schiermonnikoog. Dan nog een paar daagjes vrij en dan begint school al weer.
    Gaat het goed met Engels spreken? Welke woorden heb je geleerd? Ik ga nu wat in het Engels zeggen: I hop dog cat mummy daddy hug. Groeten van Qiang.

 2. Hoi hoi, wat leuk al die verhalen en foto’s! Ik blijf jullie volgen hoor 🙂 Ik moet wel eerlijk zeggen dat het vanochtend wel erg stil was bij mijn ouders… X Carolien

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *