Imperiaal

Land Rover with Roof RackOm bij een volgende kampeertocht niet weer alle kinderen tussen de bagage in het ruim van de Land Rover te hoeven schoenlepelen, zocht ik al een tijdje naar een tweedehands roof rack. Dat bleek niet eenvoudig, maar ik vond wel iemand die het van een ontwerp zou kunnen maken: Hop, de lasser van KCMC. Nu nog een ontwerp.

Imperiaal Tank Marco-1Maar natuurlijk! Op onze Series II in Nederland zit een originele Brownchurch, en ik ken iemand van heel nabij die daarvan de perfecte bouwtekening zou kunnen maken … Kortom, twee dagen later stuurde mijn vader mij een bouwtekening en stuklijst getiteld “Imperiaal Tank Marco”. De maten blijken op de millimeter overeen te komen met die van onze Defender hier. En dan te bedenken dat de twee auto’s veertig jaar na elkaar gebouwd werden.

Met nog twee aanpassingen in het ontwerp ging Hop aan de slag: het pootje in het midden (ter hoogte van het kwetsbare dakraampje) vervingen we door extra pootjes voor en achter, en het geheel maakten we 50mm lager omdat de auto hier geen tropendak heeft. Terecht vol trots kwam Hop een paar dagen later vertellen dat het roof rack klaar was. Hij vertelde me dat hij dit nog niet eerder had gelast, en wilde graag het ontwerp houden voor een volgende keer. Voilà, capacity building! 🙂

Zondag ben ik met Ida en Hugo de imperiaal gaan ophalen bij de werkplaats van KCMC. Natuurlijk zaten ze erbovenop toen we het erf van ons huis weer opreden …

Terwijl Hop het afmonteren deed, liep ik met Ida en Hugo rond door de in zondagsrust gedompelde ruimtes van de facilitaire dienst van het ziekenhuis: werkplaatsen voor de lasser en rolstoelmonteur, de timmerman, gasfitter, elektricien, de zuurstof- & stikstofmachines, de wasvrouwen én de kleermaker die in alle rust boorden aan nieuwe groene operatiejassen zette.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *