One/off

Een eenmalige handeling noem je in de lokale praktijk (op Britse leest geschoeid) “one-off”. Dat waren deze maskers voor ons achttal ook: de eerste en de enige keer dat we ze droegen. In dit land met drie, vier keer zoveel inwoners als Nederland is er namelijk helemaal geen probleem. We voelen ons gezegend met deze unieke onschendbaarheid. Deze lapjes worden niet meer zo veel meer gedragen, want je zou de bevolking er maar angst mee aanjagen. Ze zouden waarachtig de indruk geven dat er een wereldgezondheidsprobleem is. Gelukkig is het nog niet zo ver dat ik mijn 5 maskers niet meer mag (1 voor elke werkdag, die ik nu 4 maanden recycle) als ik die koortsige, kortademige patienten onderzoek op de afdeling. Want al beeld ik me alles maar in, ben ik wel gehecht geraakt aan mijn 5 gruizige mondjesmaatjes.

One thought on “One/off”

 1. Hay Marieke en Marco,
  Met veel belangstelling en natuurlijk meeleven lees ik jullie Fidesco’s nieuwsbrieven , maar nu pas ontdek ik jullie site. Waauuw, dit is veel sprekender en duidelijk. Het is inderdaad zoals jullie schetsen niet altijd gemakkelijk, maar uit al jullie berichten zie ik een groot optimisme en positief gevoel. Dit is iets wat hier vooral dit Covid jaar toch wel duidelijk verminderd is. Het is dan ook een jaar wat ik snel achter ons wil laten om diverse redenen: Mijn jongere broer Hans vrij snel na de diagnose pancreascarcinoom overleden, hetgeen veel zorgen en gaf ook voor zijn dochter Gitte, nog bij in de praktijk huisartsenstage gedaan, die net de praktijk had overgenomen; het einde van mijn actief huisartsen zijn, hetgeen ik als een gemis voel, kan nu niet meer waarnemen enzv., daarnaast wat normale huiselijke besognes oa. dochter die een bruiloft moet verplaatsen naar …….
  Maar al met al vergeleken met de reguliere problematiek bij jullie : peanuts!!
  Ik hoop jullie snel nog eens te zien en weer wat van jullie te lezen, Verder als ik hier in Nederland iets voor jullie of jullie kinderen kan doen laat het weten. Ik woon niet meer in St Willebrord , maar in Heukelum, dat is in de west -betuwe.
  Ik wens jullie een goed uiteinde en en goed begin van een voorspoedig 2021,
  Groeten Pieter Snijders.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *