ISM Sports Day

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 september was de eerste sportdag van school. Alle leerlingen en leerkrachten horen bij een House (net als in Harry Potter, voor wie de boeken kent). Geel is Meru (de berg bij Arusha) en heeft Doris en Hugo in zijn gelederen, blauw is Kibo (de hoogste top van de Kilimanjaro) waaronder Ida en Willem vallen, en groen is Mawenzi (de gekartelde kraterrand van de Kilimanjaro die vanaf hier goed te zien is), dat het zonder Zwetsraketjes moet stellen. De huizen strijden tegen elkaar op elke sportdag, die dan weer atletiek, dan weer zwemmen als thema heeft … maar ook soms ouders en leerkrachten vraagt mee te doen! Dat wordt nog wat: piggy back races (paardjerijden) van leerlingen bij hun ouders op de rug…!

De school legt een grote nadruk op sport (en prestatie), iets dat we in Nederland niet in deze mate kennen. Je kunt op zo’n dag zien hoe verbroederend sporten kan werken – en dat over een leeftijdsbereik van 3 tot 18 jaar. Alle kinderen deden mee, met als gedoodverfde P5-6 winnares op de 800, 400 en 100 meter: Ida – alsof ze straalmotoren ondergebonden had. Het gaat op deze evenementen echter om de teamprestaties. Want wie wonnen er deze sportdag? Meru! Dus Doris en Hugo renden het ererondje mee over de atletiekbaan (zie de foto). Ida en Willem zinnen op revanche …

2 thoughts on “ISM Sports Day”

  1. Hoi Willem,
    Hoe gaat het in Tanzania? Ik was vergeten dat je jarig was en ik wil je nog feliciteren. Er zijn twee nieuwe kinderen in de klas die Engels spreken. Als je terug komt kun je Engels met ze praten. Ik denk vaak aan jou en ik mis je heel erg.
    Groetjes van Filippo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *