Trotse hekkensluiter

AfNA Constituante_DK-2015-1
Vorige week is de African Academy of Neurology opgericht. Op initiatief van de Wereldfederatie Neurologie kwamen neurologen uit maar liefst 33 Afrikaanse landen bij elkaar om ‘s werelds ontbrekende continentale beroepsvereniging op te richten. Er is een European Academy of Neurology, en zo hebben Azië, Oceanië en de Amerika’s er ook een. Afrika als hekkensluiter staat nu op de kaart.
In 2013 hebben we binnen Tanzania de Tanzanian Neuroscience Association opgericht; in 2014 met de andere leden van de East African Community het East African College of Neurology, en nu de AFNA. Fantastisch om mee te maken. Namens ons East African College of Neurology waren William uit Tanzania en Erastus uit Kenia in Senegal aanwezig om de 5 EAC-landen te vertegenwoordigen.

2 thoughts on “Trotse hekkensluiter”

 1. * dan maar even op deze manier*

  Jambo !

  Zo’n twee jaar terug kwam jij (marieke) langs in het YMCA om wat over jullie tanzaniaanse leventje te vertellen aan onze Nederlandse groep van stichting Ket. Ook ben ik langs geweest voor jullie nederlandse broodbeleg! Nou kom ik op 1 oktober samen met een klein groepje nogmaals naar Tanzania en is mijn vraag of er misschien een rondleiding te regelen valt in het ziekenhuis waar je werkt!

  Graag hoor ik van je!

  Groetjes!

  1. Hoi Bianca, wat leuk! Ik weet nog heel goed dat jij, Ed en Fred bij ons langs kwamen 🙂
   Ik ben dan zelf net terug op KCMC dus zal het behoorlijk druk hebben met achterstallig werk, maar je moet maar gewoon even bellen als je in de buurt bent (zie mailtje)! groeten Marieke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *